שאל את הרב - כללי

התאבדות\חזרה בתשובה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, מסקרנת ומעניינת אותי מאוד שאלה מסויימת שלא הצלחתי למצוא עבורה תשובה במאמרים ובספרים למיניהם.הטענה כי סבל וייסורים אשר באים על אדם באים רק על זה הוא שיכול לעמוד בהם חוזרת ונשנית במהלך התורה וכבוד הרבנים חוזרים על כך בהרצאותיהם.כיצד מתיישב הדבר עם אותם ששמים קץ לחייהם עקב ייסורים וכאבים שככל הנראה קצו בהם עד כדי שנאלצו להפריח נשמתם?? שאלה נוספת שמעניינת אותי מאוד היא דבר נוסף שחוזר על עצמו לעיתים קרובות והוא אותו אדם שמחליט לחזור בתשובה אף אם חזר כמה רגעים לפני מותו נמחלו לו מעשיו כיוון שחזר לדרך הישר.במה שונה אדם זה שחטא כל ימי חייו אך בימיו או שנותיו האחרונות חזר בו מדרכו הרעה מאותו אדם שכבר בגיל מוקדם וצעיר עשה זאת?האם שניהם יזכו לאותם מעלות עבור חזרתם בתשובה או שמא יישפטו על פי מעשיהם מיום היוולדם ואין הדבר נקשר בזמן? תודה מראש על הביאור והתשובות המספקות.

תשובה

 שלום וברכה

אלו ששמו קץ לחייהם, לא עמדו בניסיון שיכלו לעמוד בו.

בוודאי מעלת השב בתשובה בצעירותו גודלה לאין ערוך

תלמוד בבלי מסכת עבודה זרה דף יט עמוד א

אשרי איש ירא [את] ה' - אשרי איש ולא אשרי אשה? א"ר עמרם אמר רב: אשרי מי שעושה תשובה כשהוא איש.

רש"י שם

כשהוא איש - כשהוא בחור בכחו כלומר ממהר להכיר בוראו קודם ימי הזקנה.

בהצלחה - בנימין שמואלי