שאל את הרב - כללי

מקווה וחזרה בתשובה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב שאלתי הראשונה- לידע כללי- האם רק נשים נשואות צריכות לטבול במקווה? שאלתי השנייה- איפה הכי כדאי לבעלי תשובה-( בנות) לחפש את הזיווג? שדכנים? רבנים? האם זה בכלל אותו הדבר ואותם מהלכים כמו אנשים שמגיעים מבית דתי.? סליחה על הבלבול בשאלות אך למעשה העניין די מעניין בלשון המעטה אודה לך אם תענה על שאלותיי ואשאר בעילום שם תודה רבה וחג שמח לכל עם ישראל

תשובה

שלום וברכה

מטרת המקווה לנשים היא רק לצורך טהרה לחיי אישות, לכן אין לרווקה כל סיבה ללכת למקווה.

הדרך הטובה ביותר להגיע לזיווג היא באמצעות שדכנים.