בקשר ל´שכונת רמות´

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

הרב עובדיה יוסף שליט´א והרב אהרון אבוטבול שליט´א חותנו,הסבירו בשיעור האחרון (מוצאי שבת בלוייןׂ),שאין לנהוג שום פנים ואופן בשכונת רמות כנהג ירושלים ואין אפילו ספק קל

תשובה

אולם ברור שהרב עובדיה שליט"א סבור שראוי לשמוע שוב מגילה גם ביום טו בלי ברכה וכפי שכתב בילקוט יוסף:

"תושבי שכונת רמות בירושלים, צריכים לקרוא את המגילה בברכה ביום י''ד באדר, כמו תושבי ערי הפרזות.
וישלחו מנות איש לרעהו ביום י''ד. וכן בסעודת פורים ומתנות לאביונים. הואיל ויש מגרש פנוי יותר ממיל בין ירושלים לשכונת רמות. וממדת חסידות טוב שיחזרו לקרוא את המגילה בלי ברכה גם ביום ט''ו. אך אם תתרחב ירושלים ויבנו את המגרש הפנוי בין ירושלים לשכונת רמות, אז יקראו המגילה בט''ו".

תודה רבה - מנשה ישראל