הלוקח הרבה כדורים נחשב למאבד עצמו לדעת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ידוע שמי שמתאבד חלילה אין לו חלק לעלום הבא, כי הוא אבד עצמו לדעת, אם יש אדם שלקח הרבה תרופות ומת מזה, האם גם זה נקרא אותו דין? כי פה זה בגרמא ולא קורה באותו רגע.

תשובה

שלום וברכה,

דין "המאבד עצמו לדעת אין לו חלק לעולם הבא", שייך גם לנוטל הרבה כדורים, כיוון שכוונתו למות.

אבל יתכן ואין לו דינים שלא מתאבלים עליו, ודין לקבור אותו מחוץ לגדר, וכדומה. היות והוא לא מת במקום, אנו אומרים, אולי לאחר שנטל התרופות הוא התחרט וחזר בתשובה, ורק לא יכל להציל עצמו. וכמו שכתב בשו"ת חתם סופר (אבן העזר סימן סט) לגבי משליך עצמו לנהר. (הובא בחזון עובדיה אבלות כרך א, עמ' תקכז ע"ב). וכל מקרה נידון לגופו.

בברכה,
מנשה בן פורת