מדוע לא רואים את השחגת ה' בצורה גלויה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני לא מעוניינת ששאלתי תפורסם באתר. למה אלוקים לא ברא את העולם בצורה שרואים בצורה ברורה את השגחתו בעולם? כלומר יש הרבה אנשים שלא מאמינים בזה שיש אלוקים אז למה הוא לא ברא את העולם בצורה כזאת שרואים בוודאות שהוא זה ששולט ומנהיג ועושה למה זה הכל בצורה נסתרת??

תשובה

שלום וברכה

תכלית הבריאה היא הבחירה החופשית. אילו היה הכל גלוי באופן ברור היינו מפסידים את הבחירה החופשית על עניין האמונה.

נקודה נוספת מהכיוון ההפוך. אילו היה הידיעה ברורה ללא כל ספק, היו חטאינו חמורים יותר והיינו נענשים קשה יותר על כל חטא.

אולם חשוב לזכור שגם כיום לא ניתן לומר שההנהגה ממש נסתרת לגמרי וכל מי שרוצה יכול לפקוח עיניים ולראות את מציאות הבורא בעולם וכן את השגחתו על כל יושבי תבל. אבל אין זה גלוי כל כך וכל מי שרוצה יכול לסגור את עיניו.

בהצלחה,