בן הנוסע אל אביו ביום שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אנחנו דתיים והבן לצערי בחר אני בדרך אחרת הוא נשוי לאשה לא דתייה אני מבקשת מהם לעשות איתנו שבת הוא אומר בתנאי שיבוא בשבת נסיעה מעיר אחרת ניסע אחרי הארוחה אני מתנגדת לכן הוא כמעט ולא בא לראות אותנו יש לי רק בן ובת וקשה לנו מאוד הטענה שלו כי אם ארשה לו לבוא בשבת הוא יבוא אפילו כל שבת לאכל איתנו אנא בכל לשון של בקשה מה אני יעשה תודה מראש כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

אסור להסכים לכך וכי איך תאכלי לגרום לו לחלל שבת עוד אלפי פעמים בכל שבת? כל נסיעה מחייבת אותו בחילול שבת מחודש על כל טיפת דלק שהוא שורף והוא מחלל שבת במזיד ולא בשוגג כי הוא מכיר את השבת והחליט לחללה? חלילה לך מלהחטיא את בנך כל כך וגדול המחטיאו יותר מההורגו.