מתי עולים לקבר האמא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם אני לא מגיעה בזמן לבית הקברות לבקר את אמא שלי אז היא כועסת. היא באה אלי בחלום. מה עלי לעשות. לפעמים שבת או חולים. אולי משהוא לא בסדר עם הנשמה?

תשובה

שלום וברכה,

יש לעלות לקבר רק ביום השבעה והשלושים, ובכל שנה ושנה ביום השנה. ויש נוהגים לעלות לקבר גם בערב ראש חודש אלול וערב ראש חודש אלול. ואין לעלות יותר מזה.

אם חל אחד מימים אלו בשבת, מקדימים ליום שישי או חמישי שלפניו.

לא נראה לי שאמך כועסת עלייך שלא באת כשהיית אנוסה, אלא היא סתם באה לבקרך, ואם היא כועסת או עצובה היא מעוניינת שתתחזקי בצניעות, בשמירת שבת, וביתר המצוות.

בברכה,
מנשה בן פורת