הרב זמיר כהן אמר שגימטריה של טובה שווה לאלוקים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בתוכנית תורה ומדע הרב זמיר אמר שגימטריה טבע היא שווה לאלוקים . טבע 81 ואלוקים 92 . כניראה לא הבנתי נכון מה שהרב אמר . אם תוכלו לענות לי אשמח . ועוד שאלה שעלתה לי מתוך דבריו הוא אמר שהאדם הראשון חי בעולם מתוקן כלומר גן עדן עלי אדמות , אם כך מה תכלית הבריאה ?

תשובה

שלום וברכה

הטבע 86 אלהי-ם - 86.

תכלית הבריאה היתה שאדם הראשון יעמוד בחטא עץ הדעת. אם היה עומד בחטא עץ הדעת היה מתקן אותו ואת כל נפשות העולם התלוים בו והיינו מיד עוברים לעולם הבא. משלא הצליח אנו עומלים עד היום לתקן את כל הניצוצות הקדושים שנפלו לעומקי הקליפות, עד שנזכה להוציא הכל ונזכה לקבל פני משיח צדקינו.