מצאתי כסף בשבת, מותר להרים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, מצאתי ברחוב שטר של 20 ש"ח ביום שבת ושאלתי היא האם מותר להרימו ולשים בתיק שהיה איתי או שזה חילול שבת? שאלה נוספת: לאחרונה קראתי פירוש כי כאשר יצחק הביא את רבקה לביתו אם אני לא טועה אמרו שהיא היתה בת 10. ובשיעור של רב שמעתי כי היתה בת 3. אני לא שואל מה פשר ההבדלים אלא איך הגיעו למסקנה שגילה היה כל כך צעיר ואיך יתכן שבכזה גיל היא נישאה (3 או 10)? תודה

תשובה

שלום וברכה

אסור להרים את הכסף. אם זה סמוך ליצאת השבת מותר להישאר במקום עד מוצאי שבת ולקחת את הכסף אף מותר להחביא את הכסף מתחת לרגל ולעמוד שם עד לצאת השבת.

ברור שהיא היתה בוגרת ברוחה כפי שרואים בתורה שבגיל זה היא כבר רעתה צאן.

הראיה שהיא היתה בת 3 היא מפני שלדעת חז"ל היא נולדה אחר העקידה ולפי החשבון שיצחק היה בן 40 כאשר נשא את רבקה מוכרח שהיא היתה רק בת 3.

בברכה