שאל את הרב - כללי

האם בימות המשיח יהיה מותר לשאת יותר מאישה אחת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

פעם אפשר היה להרבות בנשים, כיום לא מתירים יותר מאשה אחת. וכשיבוא המשיח, מה יקרה? איזה מצב יתקבע? המצב הראשון או המצב כיום? תודה על התשובות.

תשובה

שלום רב,

כבר כתב הרמב"ם (הלכות מלכים פרק יב הלכה ב) לגבי הרבה דברים שנוגעים לימות המשיח, "וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו". וגם כאן אין לנו את האפשרות לדעת ולקבוע אם בימות המשיח יהיה מותר לשאת יותר מאישה אחת או לא.

בברכה,

הלל מאירס

רבים תוהים, מה יקרה באחרית הימים? האם עולם כמנהגו ינהג? או שמא נתחיל עולם חדש מבראשית? לוקח אותנו למסע אל העתיד- ימי אחרית הימים. צפו:

איך ייראו ימות המשיח?