האם ניתן ללבוש ציצית רק בחגים ובשבתות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אם אדם לא מעוניין לקחת על עצמו מצוות ציצית באופן קבוע, ורוצה ללבוש רק בחגים ושבתות, האם ניתן?

תשובה

שלום וברכה,

ניתן ללבוש ציצית רק בשבתות וחגים, אבל חבל להפסיד שלא לקיים בכל יום מצווה כל כך יקרה. אדם שיכול להרוויח בכל יום מיליון דולר, למה שירוויח רק בימים מסוימים.

מי שבשלבי חזרה בתשובה, ניתן להבין אותו שהוא מקבל על עצמו את המצווה בשלבים. בתחילה הוא ילבש בשבתות וחגים בלבד, ולאחר זמן הוא ילבש ציצית בכל יום.

בברכה,
מנשה בן פורת