שמירת שבת בסביבה שאינה דתית ועוד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. כל המשפחה שלי שומרת שבת ורק אמא שלי קצת נחלשה ואבי נמצא בחו״ל לשליחות ואמא שלי כל שבת שמה טיימר ובסוף זה נכבה אז אני לא ישן בצהריים הולך לתפילה וכשאני חוזר אחרי האוכל אני יוצא עם חבריי רק כדי לא לראות טלויזייה האם נהגתי נכון? 2. כשהייתי קטן בגיל 12 למדתי בביתספר דתי והיו לי חברים שמשכו אותי לפריצות ולהוצאת זרע לבטלה ואמרו לי לעשות כך וכך ולא יודע איך נמשכתי ועשיתי זאת והוצאתי זרע לבטלה במדך חצי שנה ובאמצע תוך כדי מתעוררת בי השאלה אני מוציא עכשיו זרעים הם הבנים שלי האם אני נקרא רוצח? פתחתי וקראתי על הוצאת זרע לבטלה שמעתי הרצאות וברוך ה׳ כבר שנה וחצי אני לא חוטא וגם אני כל הזמן מהרהר בראשי על אותו חטא ואני הצלחתי להחזיר כמה מחבריי בתשובה מאותו חטא ואמרתי להם לא לראות פריצות והכל ואני גם משתדל לתת צדקה ואני התרחקתי מזה ממש בהתחלה הייתי עושה זאת פעם בחודש מבקש סליחה אלוקים תעזור לי אני עכשיו בשלב התחזקות ולאחר מכן קרא לי שחטאתי פעם בשלוש חודשים ולאחר מכן נמנעתי לגמרי והיום זה גם מגעיל אותי ושמעתי גם על סיפור של הארי״זל על תלמידיו שהיו עושים זאת והיה נותן להם ליקרוא זוהר עד שהיה מתכפר להם... ואני רוצה לדעת האם יום כיפור מכפר אני צריך תשובה מהירה לפני יום כיפור כי הסקרנות תהרוג אותי 3.למה מתכוון הדבר שאם אדם סובל עלבונו עלזה שהוא שתק נקרא הפסוק עליו ועמדה ארץ על בלימה או משהו כזה למה זה מתכוון כי כל הזמן בחיים שלי ספגתי מלא עלבונות ולא עניתי והחזרתי וגם אותם ילדים ביקשו ממני סליחה ועוד פעם העליבו אותי ולא עניתי אה ועוד נקודה לגבי שאלה שתיים אני מניח תפילין כל יום וגם נולדתי בתאריך של האריז״ל...בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

1. נכון מאוד.

2. מכופר.

3. כל העולם עומד בזכות אנשים כאלו אותה יכול להתפלל ולבקש מה שתרצה בעת שמעליבים אותך.

המשך בהנחת תפילין וקריאת שמע ותפילה בכל יום ותזכה להיות צדיק ולתמיד חכם בעז"ה.

בהערכה רבה,

גמר חתימה טובה,