סגולה שהעובר יתהפך

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב. אני נמצאת בחודש התשיעי להריוני, בשבוע 36. היום לאחר בדיקת אולטראסאונד נמצא שהעובר במצג עכוז ואם לא יתהפך יש לעשות היפוך חיצוני או ניתוח קיסרי. בבדיקה שנערכה שבוע שעבר העובר היה במצג ראש והכל היה בסדר ופתאום התהפך. רציתי לדעת אם יש פסוקים מסויימים המסוגלים לעזור להיפוך עובר? ומה בנוגע להיפוך עובר לפי ההלכה או לניתוח? ושאלה שניה רציתי לדעת אם השמות אליאב או ליאב הם טובים ומה עדיף מביניהם ואת פירושם אם אפשר... תודה שנתבשר רק בבשורות טובות. גמר חתימה טובה.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי מותר לעשות הכל שהעובר התהפך וזאת מלבד שבבית החולים מאיר מיילדים רגיל גם במצב עכוז.

יש לבדוק את הבית אם אין ספר הפוך, אם יש ספר הפוך זה גורם שהעובר לא יהיה במצג ראש.

אליאב עדיף מליאב.