שלחתי תמונות של אחותי נגד רצונה, כיצד אבקש ממנה סליחה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרב, אחותי לא רוצה שנשלח תמונות של הילדים שלה במייל לחברות וכו´. חברה שלי בקשה ממני שאעביר לה תמונות, היא כל הזמן שולחת לי תמונות ולא רציתי שהיא תחשוב שאני לא שולחת לה כדי שלא תעשה עין הרע, או כי יש להם סיפורים בבית, ושלחתי לה, (האמת שחשבתי לעצמי שאח"כ אלך לומר זאת לאחותי) . כשסיפרתי זאת לאימי, היא אמרה לי, שלא כדאי שאגיד לאחותי כי היא סתם תתרגז וכו´ מה הרב מציע, שעכשיו שמגיע ראש השנה לבקש ממנה סליחה בכלליות, וזה יחשב גם על זה, או לומר לאחותי בכל אופן. אימי טוענת שעדיף לבקש בכלליות, אך האם זה לא כמו אחטא ואשוב, כי חשבתי שאח"כ אני יגיד לה על זה?

תשובה

שלום וברכה,

אימך צודקת. לא כדאי לספר לה ששלחת את התמונות, וכך להרגיז אותה, אלא תבקשי ממנה סליחה בכלליות.

כמו שכתב בספר חזון עובדיה (ימים נוראים, עמ' רמד, ד"ה אם דיבר), שאם אדם דיבר לשון הרע על חבירו, ואין חבירו יודע מזה כלל, אין צורך להודיעו שסיפר עליו לשון הרע, כיון שאדרבא הוא מצערו יותר, אלא יבקש ממנו מחילה בסתם.

בברכה,
מנשה בן פורת