מקורות לצניעות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע טוב,הרב רציתי לדעת כמה דברים אני הולכת צנוע אבל אף פעם לא התעמקתי איפה זה כתוב, הייתי רוצה לדעת איפה כתוב חצאית אחרי הברך ושרוול 3/4 ,ורציתי לדעת האם מייק אפ נוזלי בשבת מותר? ואם גרביונים זה הלכה או מנהג ? תודה רבה על האתר המדהים

תשובה

שלום וברכה

הדברים מבוארים בפוסקים בהלכות נידה ובהלכות קריאת שמע.

חובה לכסות את הברכיים בכל מצב בין יושב ובין עומד ועל כן חובה ללבוש בגדים אלו שכך הברך לא מתגלה לעולם.

כל חצאית שצריך למשוך כדי לכסות את הברכיים בישיבה היא פסולה ואסורה בהחלט.

מייק אפ אף נוזלי אסור.

גרביונים חובה לדעת רוב רובם של הפוסקים וכן הלכה.