הקבלה לעתיד בעת החזרה בתשובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, בחודש זה חודש של רחמים וסליחות שבו אנו חוזרים בתשובה, עולה בי תמיד השאלה, כחלק מתהליך השיבה לאבא שלנו אנו מתוודים על החטא ואומרים בפה שלא נשוב עוד לעשותו, אך כיצד אדם יכול להבטיח דבר כזה הרי הוא לא יודע איזה ניסיון יבוא אליו שיכול להפילו שוב לאותו החטא, ואז כאילו הבטחתנו היתה לשווא. אני באמת מתחרטת ורוצה לא לשוב לאותם חטאים אך עם זאת אני חוששת להבטיח לא לעשות אותם כי זה כמו נדר, איך בכל זאת אוכל להבטיח לא לשוב לאותם חטאים ולהיות בטוחה שכך יהיה? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

המחשבה בשע תהשובה צריכה להיות איתנה בדעתה שלא ניפול יותר. עלינו להתחייב לעשות הכל שלא ליפול עוד בחטא זה ולגמור בדעתינו שנישמר בכל כוחותינו לא להיכשל בחטא, נסמוך על בורא עולם שבוודאי יתן לנו את הכוחות לעמוד בניסיון כי אין הבורא מביא ניסיון שלא ניתן לעמוד בו.

משל לדבר. אלו שמתחילים שוב דיאטה לאחר שנכלשו חמשיה פעמים אבל הפעם הם מקבלים על עצמם בוודאות גמורה לא לאוכל סוכר ולא לאכול יותר מכך וכך קליוריות, הקבלה היא רצינית ומתוך רצון אמיתי להיאבק ולשמור על מה אוכלים, כך היא גם התשובה על החטאים

אולם להבדיל מהדיאטה אף אם חלילה ניכשל לאחר מכן בחטא עקב חולשה וכו' לא תתבטל התשובה על החטאים הקודמים.