מותר לשרוק בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1) במוצ"ש מה אומרים שיר המעלות/על נהרות? 2) מי שמשחק אבן נייר ומספריים/זוג ופרט עובר על ״לא תנחשו״? 3) מותר לשרוק בשבת? 4) האם צריך לברך על אוכל אחרי חצות? 5) מה מותר לומר בבוקר ללא תפילין? 6) אם אני מוריד טלית קטן באמצע היום לזמן של שעה בערך אחרי זה לברך עליו שוב?

תשובה

שלום,

1) כל קהילה והמנהג שלה. אצלנו נוהגים לומר "שיר המעלות".

2) אם זה כמו שהילדים עושים סתם להעברת הזמן, אז אין בזה איסור. אך אם יוצא מזה משהו (כמו התערבות וכיו"ב) אז אסור. ובכל אופן עדיף להימנע.

3) מותר לשרוק בשבת.

4) צריך לברך על האוכל תמיד.

5) מעיקר הדין, חוץ מקריאת שמע מותר לומר הכל ללא תפילין.

6) אתה לא צריך לחזור ולברך.

בברכה,
ערן בן ישי