סגולה לצדיק נר לצדיק?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי שכנה שממש רוצה שהבת שלה תכנס להריון אז אמרתי לה תדלקי נר לצדיק ותתפללי על הבת ומבטיחה לך שתראי ישועות אז היא ביקשה ממני לעשות זאת עבורה בטענה שמי שמאמין זה מתקבל בשמים הסכמתי לבקשתה בעלי אמר לי למה את מבטיחה שהשנה הבת תיכנס להריון מה את נביאה אני ממש מבולבלת רציתי לעזור ועשיתי יותר גרוע אני חייבת לעמוד בהבטחתי לשכנה ולהדליק עבור הבת נר לצדיק מה עושים?

תשובה

שלום וברכה

לא עשית דבר גרוע. טם כי אכן אין בנו כוח להבטיח מאומה הרי שאין לי ספק שגם השכינה לקחה זאת בעירבון מוגבל.

אני מקווה שהבת והנאם שומרות טהרה, אם לא, יש להמליץ לה בחו על שמירת הטהרה שתעזור עשרת מונים יותר מאשר הדקלת הנר החשובה אף היא.