נטילת ידיים עם כוס חד פעמית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאולות: 1) האם מותר לנטול ידיים בלי נטלה רק עם זרם המים, כי אין לנו בעבודה נטלה.2) אם אני שותה מים מהבקבוק נניח ועם ברכה, לאחר כמה זמן, אם אני שותה שוב ,צריכה לברך שוב? 3) אם אני שומעת שעורי תורה בהידברות או יוטיוב, זה נחשב ללימוד תורה? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

1. לאכילת לחם חובה ליטול עם כלי. אם אין לך נטלה תוכלי ליטול ידיים מכוס ואפילו כוס חד פעמית.

2. אם את רגילה לשתות תדיר מהבקבוק לגימה אחר לגימה, אינך מברכת כל זמן שתא נמצאת במקום שבו בירכת על המים. אם יצאת מהמקום יש לברך שוב.

אם את הולכת בדרך ובירכת פעם אחת אינך צריכה לברך שוב.

3. רוב ההרצאות בהידברות יש בהם משום לימוד תורה.