ייסורים גורמים לאמונה.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לשאול נגיד ויש לי ייסורים ובעקבותם נגיד מתגברת לי האמונה בקבה מה אני מרוויח מזה כי אחרי הכל הייסורים הם שגורמים לי לאמונה ואיזה ברירה אחרת יש לי מלא להאמין.

תשובה

שלום וברכה

אשריך!

יש לדאבונינו אנשים שהם בועטים בייסורים ומחליטים בעקבות ייסוריהם שהם לא רוצים להאמין יותר או כאלו שמחליטים להילחם עם הבורא ולחטוא מאחר שהוא נתן להם ייסוירם להעירם משנתם העמוקה ולקרוא להם לחזור לבורא עולם.

מי שזכה ובחר בטוב כמוך ומתחזק בעקבות הייסורים ומבין שבורא עולם שולח לו את הייסורים לעוררו ומתחזק בעקבות זה.

זוהי הבחירה של האדם ואשרי מי שבוחר בטוב.