קושי בהרגשת ביטחון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני בחורה בת 24, רווקה. יש לי אמונה גדולה בקב"ה שהזיווג שלי יגיע בעתו ובזמנו, בדיוק כשיעלה רצון מלפניו. אני מאד אופטימית ושמחה ותמיד גם מעודדת ומחזקת אחרים. עד לפני כמה חודשים היה לי קל יותר להתמודד כי לפחות הייתי עובדת במשרה מלאה, אבל עכשיו, נוסף להיותי רווקה, אני גם מובטלת ומאד קשה לי למצוא עבודה. אני כל הזמן מנסה להיות שמחה, ואני יודעת בביטחון גמור שאני בכלל לא צריכה לדאוג כי הקב"ה עושה הכל לטובתי ואני בידיים שלו - אני בטוחה בזה במאה אחוז! אבל מצד שני הגוש בגרון עדיין לא זז ואני לא מבינה איך זה יכול להיות, באמת אני לא מבינה! ככל שעובר הזמן אני מודאגת יותר ויותר, השאלה שלי היא - איך זה יכול להיות שלמרות שבשכל אני מבינה לגמרי ויודעת שאין לי סיבה לדאגה -למרות זאת אין לי שלווה? ומה אפשר לעשות כדי להרגיש ממש את השלווה הזאת למרות ששוב קמים בבוקר ואין חדש? תודה

תשובה

שלום,

כמו שאמרת, יש לך ביטחון ואמונה בה' יתברך. את צריכה מסגרת מסוימת של לימודים או עבודה, ואת צריכה להעסיק את עצמך בעשייה חיובית ובונה כגון עזרה בבית וכיו"ב. כמו"כ את צריכה לעשות מאמץ, דהיינו השתדלות חזקה למצוא שידוך. וכמובן, להרבות בתפילה לה' יתברך.

בברכה,
ערן בן ישי