תרומת ביצית , הילד ממזר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אישה שאינה נשואה ומקבלת תרומת ביצית ונכנסת להיריון מהזרע של בן זוגה - האם הילדים בהכרח יהיו ממזרים? האם יש נפקא מינא אם הביצית של התורמת תהיה של יהודיה או של גויה? אם היא תקבל תרומת ביצית וגם תרומת זרע מגויים ותישא את ההיריון ברחמה - האם זה משנה את המצב מבחינת ממזרות הוולד?

תשובה

שלום וברכה

מסתפקים הפוסקים בתרומת ביצית האם הילד שייך לבעלת הביצית או למי שהחזיקה את ההריון. על כן אם הזרע הוא של הבעל הרי שבוודאי לא מדובר בממזרים. אם תרומת הביצית היא מגויה, על הנולד להתגייר בחמת הספק. אם הביצית תהיה של יהודייה, יהיה קושי עצום בלחתן את הילדים מאחר ואולי החתן הוא אחיה ואימו של החתן תרמה את הביצית או קרוב משפחה אחר האסור בחיתון.

כאשר הזרע הוא של אדם זר, אין כל ספק שהעובר אין לו שום קשר לאב ואינו בנו כלל.

נחלקו הפוסקים בחומרת הדבר של תרומת זרע והאם העובר הוא ממזר כאשר מדובר בזרע ישראל.

בזרע נכרי התינוק בוודאי לא ממזר אלא ילד כשר וגם לא תהיה שאלה של נישואי עריות מאחר והילד לא מתייחס אחר האב הגוי תורם הזרע.

כתבתי רק את ההלכות לאחר שהדבר נעשה. אולם אין לראות בדברים אלו שום הוראת היתר לעשות כדברים האלו.