לפי איזה זרם עליי ללכת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום הנני בחור כבן 32 חוזר בתשובה. המשפחה שלי היא משפחה תימנית מסורתית, בזמן האחרון אני חש לצערי שהמנהגים/ההלכות של התימנים הן מקילות מידי עבורי. את ההלכות אני לומד לפי הזרם הספרדי אז איני יודע כיצד לנהוג. האם על פי דרך אבותי או לפי מנהג הספרדים. מצד אחד אני לא רוצה לצער את אבא שלי ומצד שני יש הקלות למינהן שלא יושבות לי טוב על הנשמה. לדוגמא, מנהג התימנים לאכול בשר עד ערב תשעה באב. לפי הבנתי ככה היא גם ההלכה אך מנהג הספרדים הוא לא לאכול בשר מראש חודש אב. אני נמצב בצומת דרכים בה אני מרגיש שאני צריך הדרכה ומכוון אך איני יודע אם לפנות לרב ספרדי או תימני. אודה לך על היעוץ וההכוונה. שבוע טוב ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

דעת הגר"ע יוסף שכאן בארץ ישראל יש לבני תימן לנהוג בהלכה כיהדות ספרד לפחות בענייני החומרות וכך יש לנהוג אולם תקבל על עצמך לכתחילה שבבית אביך תנהג כמנהג יהודי תימן שמקורם קדוש וטהור ואין להרהר חלילה שמנהגיהם אינם על פי התורה וההלכה.