יראת שמיים בשידוכים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב ,בשידוכים כל הזמן אומרים שיש לברר על הבחור אם יש לו יראת שמים, רצתי לשאול: איך ניתן לבדוק דבר כזה ? מה צריך לחפש בבחור כדי להבין אם באמת יש לו יראת שמיים, היום הרבה אנשים בטוחים שיש להם יראת שמים אבל לפעמים זה פשוט עניין של הרגל של אורח חיים ולא באמת של יראה וחצמיזה: מדוע כל הזמן מחפשים יראת שמים ולא אהבת שמים לפחד מאלוקים זה קצת ניראה לי מתבקש מכל אחד אבל אהבה אמיתית זה לא ניראה לי קיים אצל כל אחד... מחכה לתשובה כמה שיותר מהר..זה קצת דחוף.. תודה רבה תזכה למצוות

תשובה

שלום וברכה

לברר וכן לראות בעצמך אם הוא שוכח לברך או שוכח להתפלל מנחה או דברים דומים וכדו'.

יראת שמיים הכוונה לאו דווקא פחד, אלא הכוונה היא באמת הקפדה על המצוות ברצינות אם מתוך יראת ה' או אהבת ה' או שניהם דם יחד.