תפילה שלאחר אמירת תהילים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לקחתי על עצמי לקרוא כל יום מספר פרקי תהילים, האם כשאני מסיימת ספר או את כל תהילים אני צריכה להגיד בתפילה שלאחר אמירת תהילים שאמרתי את כל הספר או רק מספר מזמורים? והאם אני צריכה להגיד בכל פעם גם את התפילה שלפני וגם את זו שאחרי, אפילו אם אני אומרת רק מספר מזמורים?

תשובה

שלום וברכה

את כל הספר.

אם אומרים רק כמה מזמורים אין לומר את התפילות שלפני ואחרי התהילים.

אם את אומרת בסדר מסויים כמה פרקי תהילים בכל יום, תאמרי כשתתחילי את התהילים את היהי רצון שלפני התהילים וכשתסיימי את התהילים תאמרי את היהי רצון שלאחר התהילים.