העברת טומאה אשה לבעלה, יש דבר כזה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום יש לי שאלה? אני יודע שבזמן הנידה של האישה עם בעלה הם אסורים אחד על השני מפני שהטומאה עוברת מהאישה לבעל ולאחר הנידה עם הפסק טהרה ומקווה טהרה הם מותרים זה לזו בקדושה וטהרה השאלה היא כזאת אם בזמן שהאישה טהורה, ואיננה שומרת נגיע מגברים אחרים כגון בני דודים, וחברים, ובני משפח הקרובים, שאינם שומרים טהרת המשפחה הם מעבירים טומה אליה והיא מעבירה לבעלה ולהיפך?

תשובה

שלום וברכה

עצם הנגיעה היא אסורה בהחלט, ללא קשר להעברת טומאה מאחד לרעהו. כל חטא מביא טומאה על האדם, על כן כל מי שלא שומר על נגיעה יורדת עליו רוח טומאה מסויימת.