טבילת הגיורת, אין בכך חוסר צניעות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, האם זה נכון שכחלק מתהליך גיור שעוברות נשים הן צריכות לטבול במקווה לעיני שלושה גברים? ואם כן, אז אין פה שאלה של חוסר צניעות?

תשובה

שלום וברכה

הגיורת לא עומדת ערומה בשום מצב בפני בית הדין. הנה דברי הרמב"םהלכות איסורי ביאה פרק יד

 ואם היתה {הגיורת} אשה נשים מושיבות אותה במים עד צוארה והדיינין מבחוץ ומודיעין אותה מקצת מצות קלות וחמורות, והיא יושבת במים ואח"כ טובלת בפניהם והן מחזירין פניהן ויוצאין כדי שלא יראו אותה כשתעלה מן המים.

עד כאן לשונו.

זאת אומרת שהגיורת כבר בתוך המים ובית הדין חייב לבוא לראות את הטבילה בפועל, זאת אומרת את הורדת הראש מתחת למים ומיד הם יוצאים.

הסיבה לכך היא מאחר ומעשה הגירות חייב להיות בפני בית דין, והטבילה היא חלק מעצם מעשה הגירות על כן בית הדין חייב להיות שם.