דקדוק - לשון עברית, איך ללמוד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. הרבה פעמים כשאני לומד חומש עם רש"י, ונושא כליו - ´עיקר שפתי חכמים´, אני מגלה שאני לא יודע דקדוק, ולכן לא מבין מה נאמר. איפה אפשר ללמוד דקדוק בצורה טובה? וכמובן תורנית, כי, מסיבה לא ברורה יש כל מיני מעוותי שפה כמו ´מחייה השפה העברית´, וכך יש היום ´עברית מודרנית´, וגם, משום מה השמאל הקיצוני (למשל פרופ´ חומסקי, והמורות ללשון בבית הספר ה´ממלכתי´) נוטה להיות המורה ללשון, לפחות כך זה בעולם החילוני. כל טוב.

תשובה

שלום, קודם כל ישר כוח על השאיפה והרצון הטוב שלך ללמוד תורה על טהרת הקודש. ובנוגע לשאלתך: מומלץ לך ללמוד את ספרו של ר' אדיר עמרוצי "דקדוקי אביע"ה", וחשוב לקרוא את הספר פרק אחר פרק מהחל ועד כלה. בברכה, ערן בן ישי