יהדות עולי רוסיה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב אני חוזר בתשובה כבר 7שנים וכל הזמן אני שומע שיש לחשוש מהרוסים בארץ שרובם גוים וזה קצת צורם לי לשמוע את זה כי אני חצי רוסי מצד האמא..עד כמה זה נכון? מימה שביררתי מסבתא שלי שלא פשוט היה לשמור שמה על ארחות חיים יהודים וגם הם לא כ"כ הקפידו .אני יודע שהמשפחה שלי באה ממקום שהיו שמה הרבה יהודים.השאלה העם אני צריך לחשוש?אשמח לקבל מענה מורחב

תשובה

שלום וברכה

לדאבון לב שנים רעות נעשו למליוני יהודי רוסיה הכשרים והיקרים.

א. הקומונסטים הרעו לעם הזה שניתקו אותו מתורה ומצוות ועקרו את אמונת ה' מליבם, כתוצאה מכך רבו לדאבונינו נישואי התערובת ואכן ישנם רבים שאינם יהודים כתוצאה מכך ועל כן יש לברר היטיב היטיב אם הוא בן של אימא יהודייה.

ב. נוסף על זה חטאו רשעי ישראל שהעלו לארץ ישראל ביודעין מאות אלפי גויים רוסיים ואוקראינים שאינם יהודים כלל וגם הם התערבו בכלל עליית יהודי רוסיה. וולכן ישנה חובה כפולה ומכופלת לבדוק לפני שבאים להינשא  למי שעלה לארץ לאחר פתיחת השערים בברית המועצות לשעבר  בשנות התשעים, כדי לוודא שחלילה לא נכשלים בנישואים עם גוי/ה למהדרין.

בהצלחה,