כללי כל מיני שאלות<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום , טוב אז ככה אני משתדל בכול יום ללמוד 20 עמודים בכדאי לגמור את הספר "קיצור שולחן ערוך מקור חיים " עד גיל בר מצווה שלי אני עוד שבוע ושלוש ימים בגיל בר מצווה ורציתי לשאול מספר שאלות , : אני עמוד (120) 1.אני עולה יום שני ראש חודש אב לקרוא בתורה ורציתי לשאול האם מותר לשמוח ? ( אני ספרדי , מרוקאי ) . 2.סלט שגויה עשתה ולא בושל ולא כלום בס"ך הכול חתכה האם מותר לאוכלו ? 3.נולדתי ביום שישי מתי אני מתחיל להניח תפילין זאת אומרת מקבל עלי את עול מצוות , אני מתרגל שבועיים לפני האם אני צריך לברך על התפילין לקרוא את פרשת התפילין אם אני רק מתרגל ? 4.יש לי שכנה שטיפלה בי שהייתי קטן היא בת 75 האם יש איסור לנשקה או שהיא תנשק אותי מעניין כבוד ,ומה לגבי עם היא לא לבד בבית עם עוד מטפלת שלה האם מותר לי להיות שם בכלל, שמדובר בשני בנות ובן ? 5.ראיתי שכתוב בקיצור שולחן ערוך שצריך לברך על כוס יין שכאילו אתה שמח יותר , שאלתי האם אפשר לברך על כוס קטנה , האם יש כמות שצריך למזוגה או שאני יכול למזוג בכוס קטנה ,ומה בדיוק הסדר של הברכה ? , ראיתי שצרך לטבול במים באמצע הברכה מזאת אומרת באמצע הברכה פשוט לקום וללכת לברז ולמלואה ? , אבל איך מזגתי שם יין ? אשמח אם תפרט לי בשאלה זו . 6.האם מותר להשים ברכת אשר יצר עם שם ה´ בתוך מקלחת ? 7.עם התחלתי לסעוד בשולחן האוכל מותר לי לעבור לסלון , ועם התחלתי לסעוד מותר לי ללכת למקרר להביא מים , ואם כן היכן אני מברך בשני המקרים ? 8.האם מותר לי לתקן את אבי , או אמי , ? לדוגמה אבא שלי לא כול כך מיתכוין בברכת המוציא בשבת האם מותר לי לברך שוב ? או לתקן אותו לא צריך לעשות כך ? 9.האם צריך ללבוש בגדים בשכיבה על המיטה ?

תשובה

שלום וברכה

1. בוודאי תוכל לשמוח ולהודות לבורא עולם שהגעת לזמן זה של העלייה לתורה.

2. מותר.

3. חובה להניח תפילין מיום שישי, כמו כן ראוי לעלות לתורה ביום שבת.

אם אתה מניח רק לשם תירגול את התפילין, אינך מברך. אם אתה מניח את התפילין בתפילה, אתה יכול לברך.

4. אסור לנשק. יש איסור יחוד של גבר אחד עם שני נשים על כן יש להשאיר את הדלת פתוחה.

5. לברך על יין.מתי?

6. לא.

7. שניהם מותרים ואין צורך לברך שוב.

8. תברך בשקט לעצמך.

9. הגר"מ אליהו זצ"ל פוסק שאם נשארים בבגדים תחתונים, אין חובה להתכסות בשמיכה.

בברכה,

בנימין שמאולי