"דרך ארץ קדמה לתורה" מה הכוונה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. נאמר דרך ארץ קדמה לתורה. עד היום הבנתי שדרך ארץ יותר חשובה מהתורה, ויש לי שתי שאלות 1 האם זה נכון ? 2 הבנתי מפי אחד הרבנים הידועים שהכוונה היא שדרך ארץ כביכול הייתה (קדמה) לפני התורה וממילא היא יותר חשובה. האם גם זה נכון? תודה וישר כוח

תשובה

שלום בורכה

1. לא נכון.

2. הכוונה ב"דרך ארץ קודמת לתורה" שחובת הדרך ארץ היא לפני קבלת התורה, זאת אומרת אף שלא ניתנה תורה כבר היה חובה לנהוג בדרך ארץ - מידות טובות.

כיום כל התנהלות המוסרית שלנו צריכה להיות על פי תורה. המצוות קובעות לנו את המוסר.