ברכת הגומל לאחר לידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. אני אחרי לידה האם אני צריכה להגיד ברכת הגומל כשפיזית לא החלמתי לגמרי? 2.בעלי בזמן ויכוח איתי אמר לי מתוך כנראה כעס- "את תישארי לבד!" האם זה קללה שאני צריכה להתיר? אני חוששת.. 3.האם כל דבר שאומרים 3 פעמים נחשב כנדר או שבועה? תודה.

תשובה

שלום וברכה

1. תמתיני מעט.

2. אין להתייחס. אולם עליו להיזהר על לשונו להבא.

3. לא. קיום מצווה או מנהג טוב שלושה פעמים הופכת את העניין לנדר אם לא אמרו מראש שזה רק בלי נדר. על כן יש להתנות מראש לכל החיים שאף אם תעשי דבר טוב או מנהג טוב את לא רוצה לקבל זאת כנדר.