מגורים אצל הורים, מה עושים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי שאלה חשובה שאני דנה בה. אני ברוך השם מתחתנת היום. אני בת 26 ואף פעם לא עזבתי את הבית. אני גרה בשלומי עם אמא שלי. והארוס שלי משלומית שהז ממש קרוב. שנינו גרים עם ההורים. עכשיו שהגיע הרגע להתחתן אמא שלי מאוד רוצה שאני אמשיך לגור איתה. אבא שלי נפטר לפני 6 שנים מהמחלה. והיא ואני גרות לבד כי אחי נשאוי וגר מולנו. הרבה דוחקים בי להשאר בבית אחרי החתונה ואני רוצה מאוד בית שלי עם פרטיות משלי שאוכל להתקשט לבעלי, לבשל לו בלי שיעירו לי מהצד ושיאלו אותי לאן אני הולכת. כולם אומרים לנו שהמצב הכלכלי לא יספיק לנו להתגורר לבד. אבל אנחנו שנינו עובדים ושנינו מסיימים ללמוד השנה אני הוראה והוא הנדסאי. אין לי שאיפות כרגע לקנות הבית השאיפה היא קודם כל להתמסד ולבנות את הקשר. מה אני צריכה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

ההמצלה בדרך כלל היא שלא לגור בבית ההורים ואף לא קרוב מידי בבית ההורים וראוי מאוד ללכת לגור בבית פרטי שרחוק מעט מההורים.