הכנסת אורחים חובה אם קשה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום, רציתי לשאול- במצב בו אורח מבקש לבוא לישון אצלי ואני צריכה לקום מוקדם לעבודה יום למחרת וזה יכול לפגוע בי בסופו של דבר, האם צריך לארח בכל זאת? והאם האורח צריך להתחשב בצרכי המארח- לפעמים אורח יכול להעיק מאוד על המארח. איפה אפשר לקרוא הלכות בנושא זה? תודה רבה וישר כח

תשובה

שלום וברכה

יש להשתדל ככל האפשר לקבל אורחים בכל עת ועונה. חובה על האורח להתחשב בצרכי בעל הבית. על האורח להימנע מלהתארח כאשר הדבר ידוע לו שהדבר מפריע לחיי הבעל הבית, אולם על בעל הבית להתאמץ לארח בכל מקרה. כמובן שכאשר האורח מפריע לחיים התקינים בבית, מותר להימנע מלארחו.

מי שרוצה שלא יוקשה עליו לקבל אורחים, עליו להיות אחד בפה ואחד בלב ואם האורח מגיע מאוחר, על המארח לומר לו שאני מתנצל אבל אי אפשר להגיע אילינו מאוחר כל כך. אם האורח מדבר בקולם רם בלילה בטלפון וכדו' יש להוכיחו, כך יוקל תמיד לקיים מצווה זו בשלימות.