האם להתחתן עמו על סמך הבטחתו להתחזק?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בחורה חרדית-דתית, הכרתי בחור מסורתי אבל לא תורני, מצא חן בעיני, הוא אומר שהוא יכול להתחזק בשביל הקשר הזה. האם יש באמת על מה לסמוך? האם זה יכול להצליח בינינו? אני שואלת, כי נפגשתי עם הרבה בחורים ודווקא הוא מצא חן בעיני.

תשובה

שלום וברכה,

הניסיון הוכיח, שרוב הבחורים/ בחורות שהבטיחו להתחזק ביהדות, אך ורק בשביל הנישואין ובשם האהבה, לא החזיקו מעמד בשמירת המצוות לאחר הנישואין, ובפרט לאחר המריבה הראשונה. לא כדאי לקחת סיכון בדבר כל כך רגיש וחשוב. עלולים להיווצר בעיות קשות בשלום בית, ולהביא אותך לירידה רוחנית, חס ושלום.

בהצלחה רבה,
מנשה בן פורת