פיאה מותרת, למי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´´ד כבוד הרב שלום . בבקשה מספר שאלות : 1. האם מותר לישון בצורה שהראש שלי ליד רגליים של בן אדם אחר ? 2. אם אני גיורת , אז התאריך לידה שלי כביכול השתנה ? או נשאר אותו הדבר ?(כי כביכול נולדתי מחדש) 3. הרב רציתי להבין בבקשה , העניין של הפאות רח´´ל , אז אני יודעת שאסור וכו´ , אבל השאלה שלי זה מה באמת קורה בהלכה (מי מתיר ומי אוסר) , כי גם מאלה שאוסרים אני שומעת וגם אם נלך עם אלה שהתירו , ככה היתירו ? אז רגע אסור או מותר ? בבקשה אם הרב יכול להסביר לי את העניין קצת . ולמה כמו חב´´ד וכל מיני הולכים עם הפאה ואומרים כאילו הרבנים שלהם מתירים , אבל גדולי הדור אוסרים אז מה יש להתיר ? בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

1. כן. כמובן ששניכם בנים או בנות.

2. יום הגיור שלך הוא יום מיוחד כדוגמת יום הולדת בשאר בני אדם.

3. חלק מגדולי הדור מתירם פיאה צנועה וחלק אוסרים. אם את נוהגת בדרך כלל כבנות ספרד, עלייך להחמיר כדעת רוב גדולי ספרד האוסרים. ואם את נוהגת כבנות אשכנז, תוכלי לסמוך על גדולי אשכנז המתירים. מ"מ גם לדעתם ראוי לכתחילה להחמיר וללכת בכיסוי רגיל ולא בפיאה נכרית. אם את משתייכת לחסידות חב"ד, הרי שלדעת האדמו"ר זיע"א יש עדיפות לפיאה צנועה יותר מכיסוי ראש.