מה לעשות עם כניסה להריון מגבר לא יהודי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

היי, אני נמצאת כרגע בצומת דרכים ואני אובדת עצות, אני אשמח אם תעזרו לי ותייעצו לי. אני בת 22 יהודייה. יש לי חבר כבר חצי שנה, לא מזמן הוא גילה לי שאמא שלו נוצריה ואבא שלו יהודי. הוא מתכנן להתחיל תהליך גיור, והתכנון שלנו היה לעבור את התהליך ביחד, ולאחר שהוא יסתיים להתחתן כדת משה וישראל ולהביא ילדים. התוכנית קצת השתבשה לנו באמצע, כשגיליתי שבוע שעבר שאני בהריון. הרבה מחשבות עוברות בראשנו, להביא את הילד לעולם, ולקחת סיכון שבן זוגי לא יסיים את תהליך הגיור עד אז, ואהיה אמא רווקה? ההורים שלנו מתנגדים להפלה מלבד אבי שמכריח אותי לעשות הפלה. הפחד שלי הוא להביא את הילד לאבא שבינתיים לא יהודי, ורק אחרי הלידה הוא יסיים את התהליך ונוכל להתחתן. בבקשה תעזרו לי.

תשובה

שלום וברכה,

לבטייך בהחלט מייסרים ומובנים. עם כל זאת, אומר לך תשובה חד משמעית לטובתך ולטובת העובר שלך: "אין לעשות הפלה בשום פנים ואופן".

הפלה פירושה רצח.  האם היית מעלה על דעתך לאחר הלידה להפסיק את חיי בנך, בגלל שאביו גוי? זה מצמרר רק לחשוב על זה. גם כעת העובר הוא כבר חי ונושם, תוכלי לראות אותו באולטרא סאונד, ותרגישי את הדבר.

אם את מתקשה, פני לסיוע לאגודת "אפרת",
טלפון 02-5454500.
אתר אגודת אפרת: >בברכה,
מנשה בן פורת