הכשרת כלים שבישלו בהם בשר וחלב

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני אשמח לקבל תשובות על כמה שאלות: מישהו שאכל ספגטי עם שמנת יחד עם עוף למרות שאמרתי לו שזה בשר וחלב, מדובר באדם דתי מבוגר שמבין עברית אבל הוא התעקש שזה לא בשר וחלב, הוא לא ידע שבספגטי יש שמנת האם זה נחשב שוגג ? איך אפשר להכשיר כלים כמו צלחות, מזלגות, סכינים, סירים ותנור בבית? הכוונה לכלים חדשים, וגם כלים שבטעות עירבו בהם בשר וחלב? לדוג´ שטפו סכין חלבית בסקוץ´ בשרי. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

אם לא אמרו לו שיש שמנת בפסטה הוא נחשב לשוגג מאחר והוא לא ידע שיש בספגטי שמנת.

כלים חדשים אין צורך להכשירם. וגם שטיפת סכין חלבית בסקוץ' בשרי אינה אוסרת את הסכין, אלא די בשטיפה בלבד.

כלים שבטעות עירבו בהם בשר וחלב, אם המאכל היה קר, די לשטוף הכלי. ואם בישלו בכלי, בשר וחלב יחד, במאכל נוזלי, יש להגעיל הכלי, כלומר, להכניסו בתוך מים רותחים מבעבעים הנמצאים על האש . ואם בישלו בשר וחלב במאכל מוצק, כמו עוגה או פשטידה וכדומה,אין אפשרות להכשיר מאחר ויש צורך בליבון שקשה לעשות בזמנינו.

בברכה,
מנשה בן פורת