אם אני אקרא תהילים יוסף זכויות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום... רציתי לשאול איך עובד עניין הזכויות, למה אם אני יקרא תהילים זה נותן לי זכות? למה כשאני אומר אשרי האיש אשר לא הלך... זה נותן לי זכות? מה בכך זכות? מה במשפט הזה נותן לי זכות כמו כסף להשיג משו מסויים?

תשובה

שלום וברכה

קריאת דברי תורה מקדשים ומטהרים את האדם {מבואר בדברי האור החיים הקדוש שמצוות לימדו התורה היא בגדר חוק - למעלה מההבנה} . ביותר קריאת תהילים שיש בו גם תורה וגם תפילה יש בקריאה כוח סגולי של קידוש האדם וכוח להביא להתחברות לבורא יתברך ועל כן יש לך זכות - מצווה בעת קריאת תהילים.