מותר לאכול אצל הוריי שאינם יהודים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני גיורת שומרת מצוות נשואה עם ילדים (2) ומעוניינת לשאול האם אני יכולה להתארח אצל הורים שלי שבת וכמוון הם מוכנים לעשות בשביל זה כל מה שאני יבקש, וגם מצד שלי ההיתארגנות בהתאם, אם זה אפשרי מבחינה הלכתית ולא רק לוגיסטית (בעלי מוכן אם זה מותר).זה מאוד ישמח את ההורים שלי כי הם עשו בישבילי כל מה שביכולתם להיתמודד עם קשיי הגיור שלי (ז"א היתנהלות מולי, קבלת החלטות שלי מולם וכל מה שכרוך בזה) אני היתי רוצה להחזיר להם תודה, ולהראות שלא הכל קשה. בעיקר הקושי זה מול אמא. תודה רבה ישמח לשמוע תשובה

תשובה

שלום וברכה

אם תעשו הכל כדת וכדין הן מבחינת כשרות המאכלים והן מבחינת שמירת השבת שלכם, אין כל בעיה. יש לזכור שלהורים עצמם אסור לשמור את השבת ועל כן בודאי אין לדרוש מהם זאת.