מה מניע כתות יהודיות קיצוניות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, לאחרונה (כולל היום) אני שומעת על כתות מאוד מאוד מאוד קיצוניות בשם הדת היהודית, וכשאני כותבת קיצוניות, זה אך בלשון המעטה ובא לידי ביטוי במכות פיזיות נוראיות, ניכור הורים לילדים, שימוש במילים קשות כמו "רשע" והתנערות מכל אחריות כהורה, כשהילד עצמו שומר מצוות, אך לא במלואן – וכל שכן שאיננו שומר. ואני כהדיוט שואלת, כיצד זה ייתכן? שהרי איסור מהתורה לצער אדם. כל אדם. כל שכן בן משפחה...?? כיצד ייתכן שעל פי אדמור גדול בתורה, זו הדרך שאנשים נוהרים אחריה? (אגב בסיפור של היום דובר על כת בקנדה). מנסה לזקוף לכף זכות את האימא, שלמרות שכשהייתה לבד מספרים שהיא בכתה והייתה בצער נורא, ועדיין מתקשה להבין זאת. מה עומד לנגד עיניה, שמקשה את לבה עד כדי כך?? ואם עלינו להידמות ככל שניתן לקב"ה – הרי שהוא חנון ורחום אודה להתייחסותך המלומדת. בנוסף, אפרופו קיצוניות, שמעתי על כת מסוימת בירושלים, בה נשים לובשות 12 שכבות, ולדבריהן "כך נהגה שרה אימנו ללבוש, וכך עלינו לנהוג כמותה.." – האם יש דברים בגו? תודה, מיכל

תשובה

שלום וברכה

לא בדקתי את המקרים. הנני כותב באופן כללי.

משוגעים יש בכל מקום ואיננו אחראים על משוגעים ומשוגע שנמצא בדת היהודית ישתמש בשיגעון שלו כביכול במסגרת של עבודת ה' למרות שאין בזה לבין ה' מאומה. פשוט שיגעון ותו לא!

בברכה,

בנימין שמואל