כיצד להתקרב לבורא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני אמא למס´ ילדים, היומיום שלי גדוש בעבודה הן בבית והן מחוצה לו. כך שכל מה שקשור בתפילה ועבודת ה´ בא כבדרך אגב ולא כמשהו מרכזי בחיים. בתור בחורה הייתי מרגישה כ"כ קרובה לבורא עולם, היה לי כ"כ קל לדבר איתו ולהרגיש אותו קרוב אלי. ועכשיו בכל דבר בחיים אני לא מסוגלת לפנות אליו, לא בתפילה לא בבקשה, אני מרגישה כפוית טובה לפנות אליו לדוג´ בשבת בתפילה, כשכל השבוע התפילה היתה בעלמא וכו´, מה לעשות כדי לצאת מההרגשה המדכאת הזו, להרגיש שאני אכן רצויה לפניו יתברך..

תשובה

שלום, קודם יישר כוח על הרצון והשאיפה שלך להתחזק ברוחניות. חשוב שתדעי כי בכך שאת דואגת למשפחתך ולבית שלך, את מקיימת את רצון ה' יתברך, וזה חשוב מאוד. מלבד זאת, את יכולה גם לשמוע שיעורים בדיסק וכיו"ב, או לצפות בהרצאות, לקרוא קצת בספרי קודש. חשוב להקדיש זמן להתבוננות ולהתחזקות רוחנית, וזאת מלבד התפילה כמובן. בברכה, ערן בן ישי