נטיות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לרב זמיר כהן שלום וברכה. לפני כמה זמן הרב התארח בתוכנית של דודו כהן בנשוא נטיות הפוכות. הרב ענה והרחיב את הנושא בצורה יפה וטובה ומחזקת. רק נקודה אחת היתה חסרה ואשמח למענה. הרב הדגיש את ענין המשכב זכר שזה איסור חמור מדאורייתא. כמובן שאין לי כל ספק בזה. רציתי לשאול שאלה אחרת. מה בנוגע למעשים אחרים כגון: נשיקות, התקרבות צמודה אחד לשני בין בלבוש בין בערום שלא מלא.. (לא אשאל על ערום מלא כי ידועה לי ההלכה על איסור של לראות ערוות חברו). האם זה יהיה מותר באופן שהשניים יודעים בוודאות גמורה ומוחלטת ובטוחים בעצמם שלא עושים את מעשה האיסור. ואם התשובה זה שע"י זה יבוא לזרע לבטלה, מה בנוגע לזה שהשניים מכירים עצמם שנכשלים בזה מאוד גם בלי להתקרב אחד לשני כגון ע"י הרהור וכדומה. האם יש כבר הבדל אם נכשל בז"ל לבד או עם חברו ששם הם פורקים את תשוקתם. האם שייך לעשות גדרות כאלו בין בעלי הנטיה כמו גדרות של בינו לבינה שאסורים בכל מגע, ייחוד וכדומה. אשמח למענה. בכבוד רב, אוהד.

תשובה

שלום וברכה

הדברים אסורים משני סיבות. אף אם הם מוציאים זרע לבטלה רח"ל אין זה מתיר להם לגרום הוצאת זרע לבטלה נוספת. ב' חובה על כל אדם לגדור את עצמו שלא יבוא לאיסורי תורה ומאחר ויתכן שהם יגרוו עד משכב זכור של ממש עקב נטייתם לכך, חובה עליהם להימנע מכל דבר שיכול לקרב אותם לידי חטא ובכלל זה נשיקות מיניות וכו'.