אירוסין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד. בשעה טובה ומוצלחת בני התארס. בעזה"ש אחות ארוסתו (גיסתו לעתיד) תתחתן אחרי ל"ג בעומר. ארוסת בני מאד רוצה בכך שבני יעמוד לצידה תחת חופת אחותה בעת הטקס. האם מותר הדבר? מה המנהגים לאחר אירוסין? מי מההורים יוזם פגישה עם ההורים מהצד השני? היכן ניתן לקבל הדרכה? תודה ובשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה

אצל החרדים זה פחות נהוג. אצל הדתיים לאומיים זה יותר נהוג. בכל מקרה אין לעשות מחלוקת על כך.

לאחר האירוסין חובה להמשיך ולשמור על הלכות ייחוד ובוודאי הלכות צניעות ונגיעה. כמו כן יש להיזהר לא להפריז בפגישות עד לחתונה ולהתחתן לא יאוחר משלושה חדשים.

את הפגישות של ההורים מקיימים בדרך כלל לפני האירוסין. כעת ניתן לקבוע את הפגישות מתי שנוח לכם ומומלץ שאת תיזמי את הפגישה.

בברכת מזל טוב,