קניית ספרים בכספי מעשר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב 1.בדרך כלל אני נוהג לתרום את מעשרות הכספים שלי לאירגוני צדקה שונים. האם מותר לי גם לקנות לעצמי ספרי קודש בכספים האלה אף שאינני אדם עני? 2.האם מותר לי לקנות ספרייה לספרי קודש בכספי מעשר? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

מותר מעיקר הדיןלקנות ספרי קודש ממעשרות ולרשום עליהם שהם קנויי מכספי מעשרות וחובה להשאילם לכח המעוניין.

אין לקנות ספרייה מכספי מעשר.