אכילת חמץ שלא נמכר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. אשתי ואני בתהליך התחזקות וחזרה בתשובה. הורי לצערי לא שומרים מצוות. לכבוד חג הפסח הם לא מכרו את החמץ שברשותם וכעת הם מזמינים אותנו לשבת אצלם. אנו רוצים ללכת אליהם ולהכין את האוכל בכלים כשרים ולבשל את המזון שברשותם. שאלתי אליך היא האם מותר להשתמש במוצרים שהם לא חמץ גמור כמו עוף נקי, קטשופ, שמן זית, אורז, קטניות, חזה עוף ודברים שלא מעורבים בהם חמץ. בנוסף, האם מותר לאכול מהמוצרים שלהם שכן מעורבים בהם דברים מחמיצים כמו תבלינים, וכד´? אשמח לתשובה בהקדם משום שמדובר בשבת הקרובה. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

עוף נקי מותר.שמן זית, אורז, קטניות, וכן רוב התבלינים אין בהם חמץ כלל. כמו כן ברוב החברות אין חמץ בקטשופ כלל.

דברים שיש בהם חמץ אסור להשתמש בהם כעת.