שימוש במוצר לפסח ששימש גם לדברי חמץ

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע טוב 1. אם יש לי קטשופ כשר לפסח, והשתמשתי בו לפני פסח, האם אני יכולה להמשיך להשתמש בו גם בחג? 2. בני התחיל לשתות תירוש, ובטעות בירך שהכול. תיקנתי אותו, שעליו לברך בורא פרי הגפן. האם עליו לברך כראוי לפני שימשיך לשתות מהתירוש, או ברכת שהכול פוטרת אותו? בברכת שבוע טוב ומבורך וחג פסח כשר ושמח, הדס

תשובה

שלום וברכה

1. אם נזהרת שלא יכנס בו חמץ, מותר לאחר שטיפה חיצונית.

2. אם הוא עדיין לא סיים את הברכה או שהוא עדיין תוך כדי דיבור מהברכה, עליו לתקן את ברכתו ולברך על הגפן. אם נזכר לאחר כדי דיבור, יכול לשתות על סמך ברכת שהכל.