הלוואה בריבית בכסף לא אמיתי היא אסורה?

  • ו' ניסן התשפ"ג

שאלה

שלום, כבוד הרב, ברצוני לשאול אותך בקשר לריבית על כסף מזוייף.
כידוע, חל איסור מבחינת היהדות להלוות בריבית, למעט עם היתר עסקה.
שאלתי אליך היא האם האיסור הזה תכף גם כשמדובר בכסף לא אמיתי, כלומר כסף של משחק (משחק מחשב או משחק לוח או משחק קופסא), למשל במשחק הקופסא "מונופול", או שמותר להלוות במקרים אלו מאחר שהכסף אינו אמיתי והריבית אינה באמת מפרנסת את האדם (משום שאינה על כסף אמיתי).
כדוגמא, ידידי ואני משחקים במשחק "מונופול" אשר הזכרתי מקודם, ובמהלך המשחק לעמיתי יש 200 שקלים (מזוייפים כמובן), והוא חייב 240 שקלים לשחקן אחר (ולפי החוקים, שחקן אשר מאבד את כספו נפסל ולא "נמצא במינוס"), אז אני מחליט להלוות לו 100 שקל למשל על מנת שיישאר במשחק- האם מותר לי לבקש ממנו 5 שקלים למשל (כתוספת על מאת השקלים הללו) על כל תור שהוא לא משלם לי, או שהריבית כאן אסורה על אף שמדובר בכסף מזוייף?
תודה על רצונך לתת לי תשובה, כבוד הרב, ותודה רבה לאבינו שבשמיים, הקב"ה מלך מלכי-המלכים, על שברא את התשובה לסוגייה הזו.

בס"ד
לק"י

תשובה

שלום וברכה

אין לתת ריבית אף לא בכסף שאינו אמיתי.

ראה כאן עצה יפה.