להבין את דרכי הקב"ה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה ... לפעמים אני מנסה להבין ולו במעט את דרכיו של הבורא ואני נתקל במבוי סתום ...לדוגמא היום חזרתי מביקור סבתי שתחיה שמאושפזת בבית לוינשטיין לאחר ארוע מוחי שעברה כתוצאה מהארוע היא השתתקה בחצי גוף. אשה בריאה בדרך כלל עצמאית לכל דבר והנה במכה אחת הכל נעלם. כאשר ראיתי אותה לא יכולתי שלא לחשוב למה זה צריך לקרות לאישה צדיקה כזאת וכשאני אומר צדיקה אני מבטיח לכם שהיא צדיקה בכל רמ"ח אבריה אני יכול לפרט לכם מגילה שלמה על המעשים הטובים שהיא עושה, למה בן אדם צריך לעבור את הייסורים האלו, סבא שלי (בעלה) מרותק לכסא גלגלים עם מחלת האלציימר אני יכול להעיד עליו שהוא גם צדיק לא פחות. שניהם עוברים כרגע דרך לא פשוטה וגם הסובבים אותם שדואגים ומטפלים. אני מנסה למצוא קצת הגיון למה זה צריך לקרות?, למה זה צריך לעבוד ככה? ולא מצליח, יצא לי לראות מקרים יותר קשים ואני משתדל תמיד להסתכל על חצי הכוס המלאה. אבל נורא כאב לי לראות את המצב הזה. אני בן אדם מאמין ומתחזק ואני באמת הייתי רוצה להבין איך הדברים האלו מסתדרים לי עם האמונה וההתחזקות. תודה.

תשובה

שלום וברכה

בהנחה שאכן מדובר בזוג צדיקים ששמרו את כל התורה כולה שבתכשרותטהרה וכו' וכו' והבעל קבע עיתים לתורה וכו'.

חשבונות שמיים איננו יכולים לדעת. זאת נדע שהקב"ה צדיק וישר וכל פעלו אמת, אולם בכל זאת אכתוב מעט אפשרות אחת מיני רבות.

מבואר בגמרא שכדאי לו לאדם להתייסר בעולם הזה כדי שיבו זך ונקי לעולם הבא. אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא. כל אדם יש לו קצת חטאים וקצת טעויות בחיים שמאפילים מעט על נשמתו, כאשר האדם עולה לעולם האמת הוא חייב להתנקות לגמרי כדי שיהיה ראוי לקבל שכר ולהידבק לבורא עולם ולהנות מזיו שכינתו. על כן האדם מתייסר מעט בעולם הזה כדי לרחוץ את נשמתו לפני פטירתו ולא יצטרך לעבור ייסורי גיהנום.