לכבוד כבוד הרב הצדיק, שלום וברכה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

צפיתי בסרט "חמש מצלמות שבורות" והדבר שראיתי שם בלבל אותי. אדם בשם "פיל", טוב לב, שברור לכל שאהבת הבורא זורמת בדמו, ועושה רושם כי הוא חי את מציאותו יתברך יום יום, בכל רגע. אדם אוהב שלום, בעל אמונה חזקה בטוב ושהכל ממנו יתברך, שמבכה על עצי זית ששרף עמנו, מעשה שלא מכבד אותנו אלא מעצים את שנאת העמים כלפינו. מעשה שטורק דלת לשלום. פיל, בכה על עצי הזית המסכנים שלא אשמים בכלום.. עצים שמקדשים את הבורא. שאלתי היא כזו.. מדוע מברכים "שלא עשני גוי?" פיל, פלשתיני, היה אדם בעל אמונה מאוד חזקה בו יתברך, וחיילינו (היקרים לי עד מאוד), הרגו אותו.. אדם שהיה ברור כי מרגיע את הכעס בקרב עמו ובאמת מאמין ורוצה בשלום. עושה רושם שאמונתו בו יתברך, ודרך הארץ שלו גבוהות וחזקות מאוד. הוא חי את מציאותו יתברך. ואולי יש בי רצון להגיע לאמונה הפשוטה והיפה שהייתה לו. אז מדוע "שלא עשני גוי"? הרי ברור לכל עין שתצפה בסרט כי "פיל" היה אדם גדול, אהוב, אוהב ומיוחד. וברור שברכת השם עליו. עלינו לחיות בשלום עם שכנינו הלא כן? האם יכולים להתגלות בגויים צדיקים? אודה לכבוד הרב, שיעשה סדר במחשבתי. כל רצוני הוא להגיע לאמת המוחלטת ולקדש את רצון השם. להיות בעלת מידות טובות וללכת בדרכויתברך באמונה שלמה ולב שלם. רצוני להיות צינור למעשים טובים, מילים טובות והשפעה חיובית. כל טוב לרב ולקורא.

תשובה

שלום וברכה

לא ראיתי את הסרט אני מניח שמדובר במשהו מבויים ומשכך אני פטור מלהתייחס לענין.

באופן כללי בוודאי שיתכנו אנשים טובים גם אצל אומות העולם.